Završen turnir u odbojci za djevojčice


U petak 17. marta u organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u FIS-u održan je turnir u odbojci za djevojčice.

Na turniru je učešće uzelo 12 osnovnih škola sa područja općine Centar. Pobjednice su odbojkašice Osnovne škole „Katolički školski centar“. Drugo mjesto na turniru zauzele su odbojkašice iz Osnovne škola „Vladislav Skarić“, dok su se na treće mjesto plasirale učenice Osnovne škola „Safvet-beg Bašagić“.

Medalje najboljim pojedincima uručili su načelnik Općine Centar Srđan Mandić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, kao i direktor JU „Centar za sport i rekreaciju“ Mirza Muzurović.

  • Draga djeco hvala vam na učešću, hvala na divnoj organizaciji turnira. Pobjednicima turnira čestitam na postignutim rezultatima. Opština Centar ima ambiciju da bude prepoznata kao Opština za mlade i zaista gdje god možemo, pridružujemo se da pomognemo u poboljšanju uslova našim mladima, poručio je Mandić.

Da podsjetimo, turnir u odbojci za dječake osnovnih škola sa područja ove loklane zajenice biti će održan u srijedu, 22. marta u Centru za sport i rekreaciju.