Preko 500 penzionera dobilo pomoć Općine Centar

Nakon što su po nalogu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića iz budžeta Općine Centar izdvojena sredstva i nabavljeni paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapun i šampon, predstavnici Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti zajedno sa aktivistima Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar i volonterima svakodnevno obilaze teren i na kućnu adresu dostavljaju higijenske pakete za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

Do današnjeg dana posjetili smo preko 500 penzionera koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“. Svakodnevno zaprimamo veliki broj poziva građana i nastojimo odgovoriti na njih i pomoći ljudima kojima je to neophodno. Osim podjele higijenskih paketa za najugroženije kategorije stanovnika svakodnevno licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih domova nastojimo pomoći i u nabavci neophodnih potrepština, ističu iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

Ovim putem želimo još jednom upoznati javnost da je Općina Centar obezbijedila pomoć za socijalno najugroženije penzionere. Penzioneri koji su materijalno situirani, a koji zbog mjera zabrane kretanja i zdravstvenog stanja ne mogu izlaziti iz svojih domova, mogu se obratiti na navedene brojeve telefona i zatražiti da volonteri za njihova sredstva obave neophodne kupovine i nabavke.

Brojevi na koji se građani Općine Centar mogu obratiti su: 033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010.

Također, na teniskim terenima na Koševu postavljen je stacionar gdje uposlenici Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih Općine Centar na brojeve telefona 062-022-032 primaju zahtjeve za pomoć.

Ovim putem još jednom upućujemo apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu volontere koji će za njih obaviti neophodni posao.

Press služba Općine Centar.