Reprezentacija Općine Centar osvojila 1. mjesto na takmičenju u fudbalu

Dana 16.12.2019. godine u Skenderiji, održano je kantonalno takmičenje u fudbalu i odbojci za osnovne škole pod nazivom ”Školski sport u Kantonu Sarajevo”. Reprezentacija Općine Centar na finalnom takmičenju u fudbalu osvojila je prvo mjesto i kao nagradu dobila pehar za najbolju ekipu.

Na ovom takmičenju učestvovale su i druge reprezentacije sa područja devet općina, a drugo mjesto osvojili su učenici Općine Stari Grad, dok je treće mjesto zauzela reprezentacija Općine Ilidža. Cilj projekta je stvaranje pretpostavki za aktivnije učešće, a samim tim i bavljenje sportskim aktivnostima učenika osnovnih škola na području Kantona Sarajevo.

Organizator događaja je Sportski savez Kantona Sarajevo, a projekat se realizuje uz pomoć Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo, općinskih službi za obrazovanje, kulturu i sport i službi za društvene djelatnosti, a neophodna sredstva za realizaciju projekta obezbijedilo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Jedan od prioriteta Općine Centar jeste ulaganje u sport. Bavljenje sportom glavni je faktor uspješnog psihofizičkog odrastanja u životu jedne mlade osobe i upravo je to razlog zbog čega će se sport uvijek stavljati na prvo mjesto, a još veće zadovoljstvo je kada se ti sportisti vrate sa pobjedom i osmijehom na svojim licima.

Press služba Općine Centar