Mali teniseri koji treniraju na Koševu počeli osvajati turnire

Otkako je Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar Sarajevo, preuzela upravljanje teniskim terenima na Koševu, ovaj kompleks je poprimio jedan sasvim novi, uređeniji i moderniji izgled.

Pored redovnog održavanja i uređenja teniskih terena, mnogo se uradilo i na okolnim zelenim površinama, ali i objektima neophodnim sportistima i rekreativcima koji posjećuju ovaj kompleks.

Izuzetno povoljne cijene, ali i uslovi koji su stvoreni na terenima primamili su mnoge klubove i rekreativce koji sada igraju na pomenutim terenima.

Na kraju, namjera Općine Centar i JU Centar za sport i rekreaciju bila je da se stvore najbolji mogući uslovi i da se ova popularna igra približi svima koji je vole, a koji iz raznih razloga nisu mogli da se okušaju u „bijelom sportu“.

O uspjehu koji je napravljen u samo par mjeseci od preuzimanja teniskog kompleksa govori i podatak da u okviru projekta „365 sport plus“, gdje osnovci imaju priliku besplatno da treniraju, njih 120 redovno dolazi na teniske treninge. Pored ovih mališana, na Koševu treniraju i potencijalni budući državni šampioni.

Jedan od njih je Danin Šaćiragić iz teniskog kluba „Bosna“ koji je na nedavnom teniskom turniru u Zagrebu osvojio prvo mjesto.

Općina Centar i JU Centar za sport i rekreaciju će nastaviti stvarati najbolje moguće uslove za mlade tenisere kako bi u godinama ispred nas na svjetskoj teniskoj sceni u budućnosti gledali i predstavnike naše domovine.