Završeno općinsko odbojkaško takmičenje za djevojčice

U srijedu, 8. maja 2019. godine u sportskoj dvorani FIS-a odigrani su finalni susreti takmičenja u odbojci za djevojčice, koje je za 11 osnovnih škola sa svog područja organizovala Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“.

Na takmičenju koje je počelo 23. aprila odigrano je 15 utakmica gdje su ekipe bile podijeljene u tri grupe. Najbolje vještine i plasman u finale ovog takmičenja su ostvarile odbojkašice iz osnovnih škola „Hasan Kikić“, „Alija Nametak“ i „Isak Samokovlija“.

Nakon odigranih finalnih utakmica ekipe su postigle sljedeće rezultate: OŠ „Hasan Kikić“-OŠ „Alija Nametak“ 0:2; OŠ „Isak Samokovlija“-OŠ „Hasan Kikić“ 2:0; OŠ „Alija Nametak-OŠ „Isak Samokovlija“ 2:0.

Titulu najboljih osvojile su odbojkašice OŠ „Alija Nametak”. Drugo mjesto je pripalo ekipi OŠ ”Isak Samokovlija“, dok su treće mjesto zauzele učenice OŠ „Hasan Kikić“.

Pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić i direktorica JU „Centar za sport i rekreaciju“ Sabina Špago su najuspješnijim ekipama uručile medalje.

Jučer je također završeno takmičenje u odbojci za dječake gdje je najbolje plasirana ekipa iz Osnovne škole „Alija Nametak“.

izvor: www.centar.ba