Počela besplatna škola gimnastike za osnovce

Nakon završetka zimskog raspusta prošle sedmice nastavljena je realizacija besplatne škole gimnastike za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola sa područja općine Centar, a ovaj projekat dugi niz godina uspješno organizira Općina Centar u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju – javnom ustanovom čiji je osnivač.

Osnovni cilj projekta je da se učenici osnovnih škola sa područja Centra besplatno uključe u vannastavne sportske aktivnosti kako bi se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara uticalo na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, te spriječili deformiteti kičme do kojih može doći uslijed dugotrajnog sjedenja u školskim klupama.

Treninzi uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja se održavaju  u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično – utorkom i petkom u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima.

Za besplatnu školu gimnastike za osnovce za ovu godinu u općinskom budžetu je planirano 5.080 konvertibilnih maraka. Treninzi će biti održavani cijelu godinu osim u vrijeme ljetnog školskog raspusta.

Svi zainteresovani učenici sa područja Centra mogu se prijaviti putem osnovnih škola ili u Javnoj ustanovi „Centar za sport i rekreaciju“, Mis Irbina 10 (telefon 033/268-760).