0 2 min 3 godine

Nakon završetka zimskog raspusta prošle sedmice nastavljena je realizacija besplatne škole gimnastike za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola sa područja općine Centar, a ovaj projekat dugi niz godina uspješno organizira Općina Centar u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju – javnom ustanovom čiji je osnivač.

Osnovni cilj projekta je da se učenici osnovnih škola sa područja Centra besplatno uključe u vannastavne sportske aktivnosti kako bi se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara uticalo na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, te spriječili deformiteti kičme do kojih može doći uslijed dugotrajnog sjedenja u školskim klupama.

Treninzi uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja se održavaju  u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično – utorkom i petkom u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima.

Za besplatnu školu gimnastike za osnovce za ovu godinu u općinskom budžetu je planirano 5.080 konvertibilnih maraka. Treninzi će biti održavani cijelu godinu osim u vrijeme ljetnog školskog raspusta.

Svi zainteresovani učenici sa područja Centra mogu se prijaviti putem osnovnih škola ili u Javnoj ustanovi „Centar za sport i rekreaciju“, Mis Irbina 10 (telefon 033/268-760).