Zvanično počeo projekt „365 sport plus“ u ovoj godini

365_foto

365 sport plus

Danas je sa prvim fudbalskim treningom na igralištu FIS-a zvanično započeo u ovoj godini projekt pod nazivom „365 sport plus“.

Naime, nakon uspješne realizacije projekta „365 sport plus“ tokom 2018. godine, Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju nastavlja sa ovim projektom i u 2019. godini, a sve sa ciljem da omogući učenicima osnovnih škola sa njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine.

Ulaganje u sport je jedan od prioriteta Općine Centar Sarajevo koja je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar je početkom 2018. godine pokrenula ovaj projekt u okviru kojeg je više od hiljadu osnovaca sa područja ove lokalne zajednice treniralo devet različitih sportova. Mališanima su na raspolaganju bili nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

Nakon kratke pauze tokom zimskog raspusta projekt „365 sport plus“ nastavljen je danas. Sva ranije prijavljena djeca mogu nastaviti sa treninzima, a oni koji se nisu ranije priključili mogu to učiniti direktno na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

U okviru priprema za nastavak realizacije projekta „365 sport plus“ Općina Centar finansirala je rekonstrukciju sportske sale u FIS-u u kojoj će se održavati univerzalne škole sporta i borilačkih vještina i džudo.

Na oglasnim tablama osnovnih škola i na web stranicama Općine Centar Sarajevo i JU Centar za sport i rekreaciju može se izvršiti uvid u termine realizacije svake pojedinačne škole sporta u 2019. godini.

Za sve dodatne informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti JU „Centar za sport i rekreaciju“, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na broj telefona 033/268-760 ili putem e-mail-a: haris.fazlagic@csrsa.ba.

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina dostupni su na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus