Fis Gol 2017

FIS GOL 2017 je zamišljen kao malonogometni turnir koji promoviše sport i koji na jednom mjestu okuplja mlade sportiste. Ovaj turnir je tradicionalno postao impuls razvoju malog nogometa ne samo na području grada Sarajeva već i na teritoriji cijele BiH. Interes za ovakav jedan program je izuzetno veliki, istakao je Haris Fazlagić, rukovodilac marketinga JU “Centar za sport i rekreaciju”, za naš portal.

Turnir će se održati na prostorima otvorenog igrališta FIS-a, u samom srcu Sarajeva, u ulici Mis Irbina 10.

Početak održavanja turnira je predviđen za mjesec august 2017. godine. Turnir će imati cjelodnevne programe tokom deset dana i to od 21.augusta.
Ovogodišnji FIS GOL bi trebao ugostiti najmlađe ekipe iz cijelog Kantona Sarajevo. Turnir će se održati u kategorijama pjetlića, predpionira, pionira, kadeta i juniora. Očekuje se prisustvo više od 100 ekipa u svim kategorijama.

Pravo učešća na turniru regulisat će se posebnim propozicijama takmičenja koje će izraditi takmičarska komisija turnira.
Poziv učesnicima će se vršiti putem dopisa ili pozivom na broj 033- 268 760, fax- 033-214 895, email: administracija@csr.gmapa.ba ili direktno dolaskom u prostorije čuvenog sarajevskog FIS-a, Mis Irbina br.10.

Kotizacija za učešće na turniru je 50,00 KM.

NAGRADE I PRIZNANJA
Po tri prvoplasirane ekipe u svim kategorijama dobit će pehare i diplome.
Statue i diplome za najboljeg strijelca, igrača i golmana.

Turnir finansira Opcina Centar Sarajevo uz realizaciju Centra za Sport i Rekreaciju i veliku podršku općinskog načelnika.