Održano finale manifestacije „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar na otvorenom igralištu FIS-a u ponedjeljak 9. maja 2016. godine, podjelom diploma za tri najbolje plasirane predškolske ustanove, te uručenjem zahvalnica za sve učesnike, zvanično je okončan projekat „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“.

U projektu je učestvovalo oko 200 mališana iz devet vrtića iz Centra, koji inače pohađaju sportsko-animacijski program namijenjen ovom uzrastu. Nakon tri dana kvalifikacija, odnosno tri kruga takmičenja predškolaraca, u finale su se plasirala djeca iz vrtića „Iskrica“, „Leptirić“ i „Skenderija“.

-Ovo takmičenje se već tradicionalno organizuje u okviru obilježavanja Dana Općine Centar na vanjskom igralištu FIS-a za djecu starijeg uzrasta od 5 do 6 godina iz devet vrtića sa područja općine Centar, koji su inače učesnici sportsko-animacijskig programa kojeg realizuje JU „Centar za sport i rekreaciju“. Cilj projekta je da se djeca predškolskog uzrasta sa područja općine Centar uključe u organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te da se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara utiče na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, kazao je Adis Mušanović, profesor tjelesnog odgoja.

Na finalnom takmičenju prvo mjesto osvojila su djeca iz vrtića „Skenderija“, na drugo mjesto plasirali su se mališani iz „Iskrice“, a na treće djeca iz vrtića „Leptirić“.

Za realizaciju sportsko-animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta Općina Centar je izdvojila28.000 KM.