Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ pobjednici nogometnog turnira

turnir 24

Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ pobjednici nogometnog turnira

Povodom obilježavanja Dana Općine Centar 5. maja 2016. godine na igralištu FIS-a odigrane su polufinalne i finalne utakmice nogometnog turnira za učenike 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.

Tradicionalno sportsko takmičenje koje organizuje Općina Centar, a realizira Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju počelo je 7. aprila utakmicama prvog kola. Poslije pet odigranih kola i 25 utakmica, u polufinale su se plasirale četiri najbolje ekipe. U polufinalnim susretima ekipa škole „Nafija Sarajlić“ pobijedila je nogometaše OŠ „Katolički školski centar“ rezultatom 5:0, a ekipa Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ savladala je nogometaše OŠ „Alija Nametak“ rezultatom 3:1.

Pobjednik turnira i titulu najbolje nogometne ekipe osvojila je OŠ „Nafija Sarajlić“ koja je u finalu savladala ekipu OŠ „Safvet-beg Bašagić“ rezultatom 4:1. Treće mjesto je osvojila ekipa OŠ „Alija Nametak“ koja je pobijedila ekipu iz škole „Katolički školski centar“ rezultatom 2:1.

Najuspješnijim ekipama medalje, diplome i prigodne knjige su uručili dopredsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević i direktorica Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Jasmina Polić.

-Meni je zadovoljstvo da kažem da je ovo već postala tradicija unutar JU Centar za sport i rekreaciju. Ovdje se odvija čitav niz sportskih aktivnosti, a između ostalog i ovaj nogometni turnir koji se organizuje od 2003. godine. Djeca se okupljaju, druže, kroz sport do rezultata na neki način uče se timskom radu i vjerujem da pored sportskog rezultata djeci pružamo i nešto više od toga. Vjerujem da ćemo još čitav niz generacija dočekati ovdje na našem prostoru u ovako lijepom ambijentu i da ćemo sa zadovoljstvom gledati kako djeca prave rezultate, istakla je Polić.

[supsystic-gallery id=1 position=center]