Odbojkaši OŠ „Alija Nametak“ pobjednici općinskog takmičenja

????????????????????????????????????

U sali sarajevskog FIS-a odigrane su finalne odbojkaške utakmice, čime je okončano općinsko takmičenje u odbojci koje za dječake iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar realizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport.

Tradicionalno odbojkaško takmičenje učenika osnovnih škola počelo je 22. februara 2016. godine, a ukupno je odigrano 18 utakmica. Ekipe su bile raspoređene u tri takmičarske grupe, a svaka od njih brojala je po 12 dječaka.

 

U finalnim utakmicama koje su igrali dječaci postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Safvet beg Bašagić“ 2:0; OŠ „Safvet beg Bašagić“ – OŠ „Hasan Kikić“ 2:1 i OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Hasan Kikić“ 2:0.

 

Postignutim rezultatima muška odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“ je osvojila prvo mjesto na takmičenju, druga je ekipa OŠ „Safvet beg Bašagić“, a treće mjesto pripalo je dječacima iz Osnovne škole „Hasan Kikić“.

 

Na kraju takmičenja pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero ekipama je uručila medalje, njihovim školama diplome za plasman, dok će nastavnicima tjelesnog i zdravstvenog odgoja biti uplaćene novčane nagrade u iznosu od 100, 70 i 50 KM za prvo, drugo i treće mjesto na takmičenju.

 

Podsjećamo da je i ženska odbojkaška ekipa OŠ „Alija Nametak“ osvojila prvo mjesto na odbojkaškom takmičenju za djevojčice. Dvije godine zaredom ekipe ove škole na općinskom takmičenju iz odbojke osvajaju zlatnu medalju.