Učenice OŠ Alija Nametak pobjednice odbojkaškog takmičenja

CSRSA

U sportskoj sali FIS-a u danas su odigrane finalne odbojkaške utakmice, čime je okončano općinsko takmičenje u odbojci koje za djevojčice iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centarrealizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju.

 

Tradicionalno odbojkaško takmičenje učenica osnovnih škola počelo je 25. februara, a ukupno je odigrano 18 utakmica. Ekipe su bile raspoređene u tri takmičarske grupe, a svaka od njih brojala je po 12 učenica. U finalnim utakmicama koje su igrale djevojčice postignuti su sljedeći rezultati: OŠ Katolički školski centar – OŠ Hasan Kaimija 2:0; OŠ Alija Nametak – OŠ Katolički školski centar 2:0 i OŠ Alija Nametak – OŠ Hasan Kaimija 2:0.

Postignutim rezultatima ženska odbojkaška ekipa Osnovne škole Alija Nametak je osvojila prvo mjesto na takmičenju, druga je ekipaOŠ Katolički školski centar, a treće mjesto pripalo je djevojčicama iz Osnovne škole Hasan Kaimija.

Na kraju takmičenja pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je ekipama uručila medalje, njihovim školama diplome za plasman dok će nastavnicima tjelesnog i zdravstvenog odgoja biti uplaćene novčane nagrade u iznosu od 100, 70 i 50 KM za prvo, drugo i treće mjesto na takmičenju.