Odbojkaško takmičenje za djevojčice i dječake iz 11 osnovnih škola

????????????????????????????????????

Odbojkaško takmičenje učenica i učenika iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar nastavljeno je utakmicama ekipa grupe C koje su odigrane 7. marta u FIS-u, saopćeno je iz Općine Centar, prenosi novinska agencija Patria.

Kad je riječ o utakmicama grupe C koje su igrale djevojčice postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Hasan Kaimija“ – OŠ „Hasan Kikić“ 2:1; OŠ „Nafija Sarajlić“ – OŠ „Hasan Kikić“ 2:0 i OŠ „Hasan Kaimija“ – OŠ „Nafija Sarajlić“ 2:1. Prvo mjesto u grupi C osvojile su odbojkašice škole „Hasan Kaimija“ i tako se plasirale u finale takmičenja.

Podsjećamo da je u dosadašnjem toku takmičenja za djevojčice plasman u finale iz grupe A osigurala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“, a iz grupe B ekipa OŠ „Katolički školski centar“.

U utakmicama grupe C koje su igrali dječaci ostvareni su sljedeći rezultati: OŠ „Hasan Kaimija“ – OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2:1; OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Hasan Kaimija“ 2:0 i OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2:0. U finale takmičenja plasirala se odbojkaška ekipa škole „Alija Nametak“ koja je u grupi C osvojila prvo mjesto sa četiri boda.

Također, u finale odbojkaškog takmičenja za dječake idu i prvoplasirane ekipe grupa A i B, i to ekipe OŠ  „Hasan Kikić“ i OŠ „Safvet-beg Bašagić“.

Finale odbojkaškog takmičenja za djevojčice i dječake je u četvrtak, 10. marta u FIS-u. Tradicionalno općinsko takmičenje u odbojci za učenike iz 11 osnovnih škola organizuje Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, stoji u saopćenju.