Besplatna škola skijanja za 100 osnovaca

Općina Centar,  u saradnji sa Javnom ustanovom ”Centar za sport i rekreaciju” i u ovoj školskoj godini organizuje besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.

Projektom će biti obuhvaćeno 100 polaznika slabijeg imovnog stanja, uzrasta od četvrtog do šestog razreda, a za ovu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je 10.500 KM.

 

JU „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, godinama planira kvalitetne sportske programe za stanovnike ove općine. Jedan od njih je i projekat „Škola skijanja“, a on će se implementirati na Igmanu. Realizatori će biti nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja kao i stručnjaci iz oblasti skijanja.

 

Cilj projekta je da se učenicima tokom zimske sezone omogući boravak na snijegu kako bi usavršili osnovne elemente skijanja, te kroz takmičarske aktivnosti jačali volju, upornost i odlučnost.

 

Škola skijanja će se odvijati u dvije smjene, prva od 4. do 8. januara, a druga od 11. do 15. januara 2016. godine. Općina Centar je obezbijedila 39 kompleta skijaške opreme, prijevoz, sendvič i topli napitak za učenike. Polazak je planiran svako jutro u 8.30 sati sa velikog parkinga kod mosta ”Suade Dilberović i Olge Sučić” (Vrbanja), a povratak u 15 sati.