Sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

????????????????????????????????????

Općina Centar Sarajevo izdvojila je 28.000 KM za Sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta. Program je počeo 19. oktobra 2015. godine i trajat će do 31. maja 2016. Realizator programa je JU „Centar za sport i rekreaciju“, a namijenjen je za djecu predškolskog uzrasta od 4 do 5,5 godina.

 

Nastava se održava u prostorijama FIS-a ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 11,40 sati. Planirano je da svako dijete vježba dva puta sedmično po 40 minuta.

 

Cilj projekta je da se djeca predškolskog uzrasta sa područja općine Centar uključe u organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te da se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara utiče na zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj djeteta.

 

-Ovaj vid sporta za djecu predškolskog uzrasta znači mnogo. Djeca se kroz ovakve aktivnosti razvijaju, jačaju svoje mišiće i uče nove oblike kretanja. Mališani su oduševljeni kada krenu u FIS i ne treba nikoga nagovarati, nego svi oduševljeno jedva čekaju da dođu. Imamo dobru saradnju sa našim trenerima i veoma smo zahvalni Općini Centar što je organizovala jedan ovakav projekat, istakla je Ademira Milak, odgajateljica iz vrtića „Šareni voz“.

 

U okviru Sportsko animacijskog programa prevoz je organizovan, a termini su besplatni za sve polaznike. Vrtići koji učestvuju u ovom programu su „Višnjik“, „Leptirić“, „Lane“, „Vrapčić“, „Skenderija“, „Makovi“, „Iskrica“, „Šareni voz“ i „Slavuj“.