Sarajevski FIS: Besplatna rekreacija za penzionere

U saradnji sa JU Centar za sport i rekreaciju, Općina Centar je nastavila realizaciju projekta „Rekreacija građana treće životne dobi“ u sportskoj sali FIS-a u Sarajevu, prenosi novinska agencija Patria.

Termini rekreacija održavaju se tri puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom u 14 sati, te petkom u 13 sati u trajanju od 45 minuta.

Prema riječima vođe projekta Adisa Mušanovića, projekat aerobne aktivnosti za osobe treće životne dobi počeo je 6. aprila i trajat će sve do kraja ove godine.

-Imali smo pauzu  tokom jula i augusta zbog vrućina i sada smo nastavili. Prijaviti se mogu sve osobe koje spadaju u kategoriju treće životne dobi, a koje žive na području općine Centar i koje imaju potvrdu od ljekara da se mogu baviti umjerenom aerobnom rekreacijom, kazao je Mušanović.

U prvom dijelu projekta, prema riječima Mušanovića, učestvovalo je 40 osoba. Penzioneri sa područja općine Centar mogu se prijaviti dolaskom na termin u prostorije Centra za sport i rekreaciju na prvom spratu, a sve informacije dostupne su na telefon 033 268 – 760, saopćeno je iz Općine Centar.